Dit zijn de beste (en slechtste) luchthavens van Europa in 2024



Bij het plannen van een zakenreis of de perfecte incentive besteden we veel tijd aan het vinden van de perfecte bestemming, accommodatie en activiteiten. Maar je reiservaring beperkt zich niet tot de bestemming en wat je ter plekke beleeft! Je reis begint en eindigt in de luchthaven. 

Om ervoor te zorgen dat je incentive op goede voet begint en eindigt, heeft Holidu, één van Europa's bekendste boekingsportalen voor vakantiehuizen, Google Maps-gegevens geanalyseerd om een ranglijst op te stellen van de beste en slechtste luchthavens in Europa voor het jaar 2024. De gids is gebaseerd op duizenden beoordelingen en beoordelingen en laat zien welke luchthavens uitstekende ervaringen bieden en welke luchthavens voor verbetering vatbaar zijn. 

De drie beste luchthavens van Europa 2024 

1. Istanbul Airport
-    Review score: 4,4
-    Aantal reviews: 101.956

Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat de luchthaven van Istanbul bovenaan de lijst van beste luchthavens in Europa volgens Google reviews. De luchthaven van Istanbul bevestigt hiermee haar leidende positie door efficiëntie, comfort en kwaliteitsdiensten te combineren. Een opmerkelijke prestatie die de uitmuntendheid van de Turkse infrastructuur onderstreept, een bron van nationale en internationale trots.

2. Francisco de Sá Carneiro Airport
-    Google Maps score: 4,4
-    Aantal beoordelingen: 26.608

De luchthaven van Porto heeft een plaats gewonnen ten opzichte van vorig jaar en is de op één na beste luchthaven van Europa. Du luchthaven scoort 4,4 op Google Maps op basis van 26.608 beoordelingen, een aanzienlijke verbetering laten zien ten opzichte van vorig jaar. Dit is een fantastische prestatie en toont de voortdurende inzet van de luchthaven voor uitmuntendheid en klanttevredenheid. 

3. Athens International Airport
-    Google Maps score: 4,3
-    Aantal beoordelingen: 42.920

Athens International Airport heeft de derde plaats veroverd op de ranglijst van beste luchthavens in Europa volgens Google reviews. Ondanks een lichte daling van de eerste plaats in 2022 en de tweede plaats in 2023, blijven de prestaties van Athene opmerkelijk. Deze prestatie bevestigt de voortdurende inzet van de luchthaven om zijn passagiers een uitzonderlijke reiservaring te bieden.

Top drie van Europa's slechtste luchthavens 2024

1.    Heraklion International Airport
-    Google Maps score: 2,6
-    Aantal beoordelingen: 21.202

Heraklion International Airport heeft de dubieuze eer om als slechtste luchthaven van Europa te worden uitgeroepen, na een analyse van de commentaren van gebruikers op Google Maps. Ondanks de toplocatie als toegangspoort tot het eiland Kreta voldoet de luchthaven blijkbaar niet aan de verwachtingen van reizigers. Deze onflatteuze erkenning zou echter kunnen dienen als een trigger voor een grote revisie en modernisering van de luchthaven, waardoor de algehele ervaring voor reizigers in de toekomst verbetert.

2.    Bordeaux-Mérignac Airport
-    Google Maps score: 2,8
-    Aantal beoordelingen: 12.603

De luchthaven Bordeaux-Mérignac heeft een verbetering laten zien in de ranglijst door van de eerste naar de tweede plaats te zakken. Een duidelijk resultaat van de inspanningen van de luchthaven om de kwaliteit van haar dienstverlening te verbeteren! Ondanks de niet benijdenswaardige positie is deze verbetering een positief teken. De luchthaven Bordeaux-Mérignac werkt voortdurend aan het verbeteren van haar diensten om haar gebruikers een aangenamere ervaring te bieden.

3.    Manchester Airport
-    Google Maps score: 3,1
-    Aantal beoordelingen: 27.202

Volgens de laatste gegevens is Manchester Airport de op twee na slechtste luchthaven van Europa, gebaseerd op Google reviews. Met een gemiddelde beoordeling van 3,1 op Google Maps, gebaseerd op 27.202 beoordelingen, bevindt de Britse luchthaven zich in de top 3. Het is echter belangrijk op te merken dat elke ervaring subjectief is. Ondanks deze ranking gebruiken duizenden passagiers de luchthaven elke dag om over de hele wereld te reizen, wat de blijvende functionaliteit aantoont.

Onderzoeksmethode
Deze ranglijst is gemaakt door de gemiddelde Google Maps score en het aantal beoordelingen te verzamelen voor de 100 drukste luchthavens van Europa, op basis van het aantal passagiers. Met behulp van deze Google Maps gegevens hebben we vervolgens elke luchthaven gerangschikt van hoog naar laag, waarbij we prioriteit hebben gegeven aan de luchthavens met de meeste beoordelingen. Alle luchthavens in Rusland, Oekraïne en niet-operationele luchthavens zijn uit deze ranglijst verwijderd. De gegevens werden verzameld in juli 2024.
 
Over Holidu 
Het is de missie van Holidu om ervoor te zorgen dat zowel het verhuren en het boeken van vakantiehuizen zonder zorgen en met veel plezier kan gebeuren. Via het Holidu-portaal boeken gasten met vertrouwen hun vakantieaccommodatie. Met zijn software- en serviceoplossing helpt het bedrijf verhuurders van vakantiehuizen om meer boekingen te krijgen met minimale inspanning. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf heeft 500 mensen in dienst, met het hoofdkantoor gevestigd in München. Daarnaast zijn er lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen van Europa gelegen. 
 

Foto: Luchthaven © Pascal Meier via Unsplash
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Luchthaven Europa Vliegen
Algemene voorwaarden | privacy statement