Minor Hotels Europe & Americas krijgt SBTi-validatie voor vernieuwde CO2-reductiedoelstellingen



Minor Hotels Europe & Americas heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de validatie van zijn netto nul-doelstelling voor 2050 door het Science Based Targets initiative (SBTi). Daarnaast heeft de groep zijn doelstellingen voor 2030 aanzienlijk herzien, met ambitieuzere emissiereductiedoelen die de uitstoot van meer dan 145.000 ton CO2-equivalent moeten voorkomen.

De validatie van deze doelstellingen onderstreept de toewijding van het bedrijf aan krachtige klimaatacties en plaatst het in lijn met de wereldwijde duurzaamheidsdoelen van Minor Hotels. De internationale hotelketen, opererend onder de vlag van moederbedrijf Minor International, boekt aanzienlijke vooruitgang richting SBTi-validatie voor zijn wereldwijde doelstellingen voor 2030 en 2050, waaronder een gelijke belofte om tegen het midden van de eeuw netto nul-uitstoot te bereiken.

SBTi is de wereldwijde normsteller voor wetenschappelijk onderbouwde decarbonisatiedoelstellingen. De validatie door SBTi is een teken van geloofwaardigheid en toewijding, en zorgt ervoor dat bedrijven niet alleen belangrijke duurzaamheidsmijlpalen stellen, maar deze ook daadwerkelijk behalen, in lijn met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs.

Bijgewerkte doelstellingen voor 2030 en 2050
Minor Hotels Europe & Americas heeft de nieuwe doelstellingen voor 2030 aangekondigd, waarbij het zich richt op een absolute vermindering van 46,2% van de broeikasgas (BKG) emissies van Scope 1 en Scope 2 ten opzichte van het niveau van 2019. Daarnaast heeft Minor zich ten doel gesteld om de Scope 3 emissies met 27,5% te verminderen. Deze omvatten aangeschafte goederen en diensten, kapitaalgoederen, brandstof- en energie gerelateerde activiteiten, afval uit operaties, upstream geleasede activa en franchises.

Deze meer ambitieuze doelstelling voor 2030 bouwt voort op de eerdere toezegging van Minor in 2018 om de totale BKG emissies met minstens 20% te verminderen, en zal naar verwachting resulteren in het voorkomen van de emissie van 146.803 ton kooldioxide-equivalent.

Vooruitkijkend naar 2050 heeft Minor Hotels Europe & Americas zich gecommitteerd aan een absolute vermindering van 90% van haar Scope 1, 2 en 3 BKG emissies ten opzichte van het niveau van 2019, met als ultiem doel netto nul emissies te bereiken in de volledige waardeketen.

Deze toekomstgerichte maatregelen benadrukken Minor Hotels' rol als pionier in duurzaamheid binnen de hospitality-industrie, waarbij het bedrijf vastberaden is om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.

Beide van deze doelstellingen zijn wetenschappelijk gevalideerd en goedgekeurd door SBTi, waarbij benadrukt wordt dat Minor zich strikt houdt aan de strenge criteria die nodig zijn voor het verminderen van broeikasgasemissies en het bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. De nieuwe doelstellingen brengen Minor Hotels Europe & Americas ook in lijn met de wetenschappelijke drempels die aanbevolen worden voor bedrijven in het kader van het Akkoord van Parijs, om de wereldwijde opwarming te beperken tot 1,5 graden Celsius boven pre-industriële niveaus.

Om deze doelstellingen te bereiken, heeft het bedrijf een speciale overkoepelende taskforce, SBT 2030 genaamd, opgericht. Deze wordt gecoördineerd door de afdeling Duurzaam Ondernemen van de organisatie en omvat alle belangrijke gebieden met als doel end-to-end decarbonisatie te bereiken.

Elena Ruiz, Directeur Duurzaamheid bij Minor Hotels Europe & Americas: "Door onze regionale doelstellingen af te stemmen op de wereldwijde doelstellingen van Minor International, kunnen we een gezamenlijke aanpak hanteren in de aanpak van klimaatverandering, een strategische prioriteit voor alle bedrijven en een doel waar een hotelgroep van ons kaliber naar moet streven. Onze toewijding komt tot uiting in UP for Planet & People, ons strategisch bedrijfsplan voor het waarborgen van een duurzaam bedrijfsmodel. Het feit dat onze nieuwe doelstellingen zijn gevalideerd door SBTi is een belangrijke mijlpaal en brengt ons dichter bij het gezamenlijke doel van netto nul emissies."

Erkenning en doorlopende inspanningen
Minor Hotels Europe & Americas blijft erkenning ontvangen voor hun duurzaamheidsinitiatieven. Minor behoudt de vierde plaats voor hotels, resorts en cruises in het nieuwste S&P Global Sustainability Yearbook en staat sinds 2013 elk jaar in de FTSE4GOOD-index. Daarnaast blijft Minor Hotels opgenomen in de Bloomberg Gender Equality Index en de CDP’s Supplier Engagement Rating Leaderboard.

Met het UP for Planet-initiatief levert Minor Hotels actief een bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Dit doen ze door maatregelen te nemen om emissies te verminderen, energie- en waterverbruik te optimaliseren en efficiënt gebruik van hulpbronnen te bevorderen volgens de 4R-benadering (reduce, reuse, recycle, replace).

Meer dan de helft (53%) van het hotelportfolio van Minor Hotels in Europa en Amerika beschikt over duurzaamheidscertificeringen. Van het elektriciteitsverbruik is 66% afkomstig uit hernieuwbare bronnen, en in Zuid-Europa bereikt dit zelfs 100%. Het bedrijf versterkt zijn duurzame voetafdruk verder door fietsverhuurdiensten aan te bieden bij 99 hotels, oplaadpunten voor elektrische voertuigen bij 72 locaties, en 90% van zijn aankopen te betrekken bij lokale en gecertificeerde leveranciers.

Foto: Tivoli La Caleta Tenerife Resort

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Minor Hotels Europe & Americas Science Based Targets initiative netto nul-doelstelling emissiereductie Minor Hotels
Algemene voorwaarden | privacy statement