Nuctech vestigt zich in Rotterdam en Amsterdam



Het Chinese bedrijf Nuctech vestigt zich in Nederland en opent locaties in zowel Rotterdam als Amsterdam. Nuctech levert wereldwijd technologische diensten op het gebied van beveiliging en inspectie, voor bijvoorbeeld douanes, vliegvelden, havens, treinverkeer en grote evenementen. De komst van Nuctech brengt een verwachte investering van 3 miljoen euro met zich mee.
Nuctech doet al veel zaken in Nederland. Zo is het bedrijf leverancier van containerscanners in de Rotterdamse haven en bagagescanners op luchthaven Schiphol. Het Chinese bedrijf heeft daarom voor verdere Europese uitbreiding gekozen voor eigen vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Nuctech heeft al een fabriek in Polen en een team in België.
De Nederlandse tak van het bedrijf zal zich bezighouden met de marketing & sales, R&D en serviceverlening aan haar Europese klanten. De opening van het bedrijf in Nederland is gepland voor oktober dit jaar wanneer Nuctech 20 jaar bestaat.
Burgemeester Aboutaleb heette het bedrijf vorige week tijdens de handelsmissie naar onder andere Beijing alvast welkom in Nederland. De komst van Nuctech naar Nederland is het resultaat van een samenwerking tussen Invest in Holland partners Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Rotterdam Partners, en amsterdam inbusiness (aib).

Dr. Chen Zhiqiang, Chairman of Nuctech Company Limited: “Dr. Chen Zhiqiang, Chairman of Nuctech Company Limited: “Nuctech is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligingssystemen en leverde er de afgelopen tien jaar al verschillende aan de Nederlandse douane. Sinds een jaar worden onze producten ook geleverd aan vliegvelden, cruise terminals en postkantoren in Nederland. We zien dat onze producten bijdragen aan de openbare veiligheid in de landen waar onze klanten zitten. Nederland biedt voor Nuctech een geweldige uitvalsbasis voor onze marketing & sales en R&D in West-Europa. De steun die wij vanuit de Nederlandse overheid ontvangen bij het opzetten van ons bedrijf is geweldig en wij voelen ons dan ook heel welkom.”

Jeroen Nijland, Commissaris NFIA: “Onder de noemer Invest in Holland bundelt de NFIA sinds 2015 krachten met verschillende regionale partners in Nederland. Het netwerk profileert Nederland in het buitenland als een aantrekkelijk land om te investeren of een vestiging te openen, en het helpt geïnteresseerde investeerders bij het opzetten en uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland. Geweldig om te zien dat we Nuctech in Nederland kunnen verwelkomen dankzij deze samenwerking.”
Chantal Roest, Manager Rotterdam Partners International Trade & Investment: "Investment follows Trade. Nuctech is hier een mooi voorbeeld van. Na een aantal jaren machines in Nederland en Europa verkocht te hebben, besluit Nuctech zich nu te vestigen in Nederland. Wij zijn trots zo'n mooi Chinees bedrijf ook in Rotterdam te mogen verwelkomen!"

Van links naar rechts:
Dr. Zhiqiang Chen - President of Nuctech
Mayor Aboutaleb of the City of Rotterdam
Paul Menkveld - Chargé d'Affaires a.i. at the Embassy of the Kingdom of The Netherlands in Beijing
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement