BILDERBERG EUROPA HOTEL SCHEVENINGEN VOOR ÉÉN JAAR HÉT MONDRIAANHOTEL



Het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen pakt tijdens het Mondriaanjaar groots uit. Op de balkonbalustrades van het hotel zijn de typerende kleurrijke Mondriaan vlakken aangebracht en is een uniek kunstwerk gecreëerd. Het hotel is daardoor een van de beeldbepalende gebouwen in Den Haag dat ter gelegenheid van het landelijke themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ is voorzien van deze unieke Citydressing. Zaterdag 11 februari a.s. gaat het Mondriaanjaar officieel van start.
 
Met het feestjaar 'Mondriaan tot Dutch Design' viert Nederland in 2017 dat 100 jaar geleden de kunststroming ‘De Stijl’ werd opgericht. Piet Mondriaan is een van de belangrijkste kunstschilders van deze beweging en geldt internationaal als een van de allergrootste moderne schilders.
 
Diana Bartels, Hoteldirecteur van het Bilderberg Europa Hotel: “Met het Mondriaanjaar laat Den Haag zien dat het een ‘thuis’ is voor internationale topkunst en dus ook voor internationale cultuurliefhebbers en toeristen. Als partner pakken we graag extra uit om van dit themajaar een groot succes te maken. Vorig jaar heeft de gehele benedenverdieping van ons hotel, waaronder de receptie en de ‘Salt Coastal Bistro & Bar’, een nieuwe look & feel gekregen. Dit jaar fleuren we de buitenzijde op met dit prachtige kunstwerk dat ontworpen is door de kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart van studio Vollaerszwart. De Citydressing haakt uitstekend in op het thema en zal het feestelijke gevoel bij onze (internationale) gasten, die speciaal voor deze gelegenheid naar Den Haag komen, extra versterken.” 
Den Haag ‘Mondriaanstad’

Het hele jaar staat Den Haag in het teken van de viering met tentoonstellingen, dansacts, festivals, lezingen, speciale routes en concerten. Zijne Majesteit de Koning opent op zaterdag 11 februari de eerste tentoonstelling. Dat is tevens het startschot voor het themajaar waarin de stad nationaal en internationaal veel extra bezoekers verwacht. Meer informatie over het Mondriaanjaar is te vinden op www.bilderberg.nl/mondriaan
 
Over Bilderberg
Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming en beschikt over 17 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 216 vergaderzalen en 1.725 hotelkamers. Bij Bilderberg werken 1.300 medewerkers. Bilderberg streeft ernaar om voorop te lopen op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. De certificering van alle hotels met het milieukeurmerk Green Key en de invoering van het gezondheidsprogramma ‘Bilderberg Vitaal’ en het inzetbaarheidsplan ‘On the Move’ voor medewerkers zijn hier onderdeel van.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement